Zamieszczone przez bishop
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Mam juz swoja O2 IIFL 1,4TSi Combi juz 2,5roku (czyli po gwarancji)
Tak i sie zdawało ze ta dupa nisko siedzi ale traz z pełnym zbiornikiem i ok 50-60 kg gratów w bagazniku i mam 350mm srodek kola rant błotnika.
Sprezyny (zółty i 2 białe)
Generalnie te 50kg sprzetu woze dzien w dzien czy ktos mi poradzi co najlepiej w tym wypadku zrobic? czy pchac sie w te na bezdroza? ile to kosztuje i gdzie najtaniej? Moze ktos w gdańsku to robił juz? poleccie warsztat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hajdiczy ktos mi poradzi co najlepiej w tym wypadku zrobic?
Komentarz
-
-
my wrzuciliśmy Ojcu te:
1K0 511 115 DE - 1x biała, 3x pomarańczowa, 1x brązowy - PR-1JA+0YJ
i wygląda, że jest OK, szczegółowych odległości Wam nie podam, ale poszło 4cm w górę, wreszcie wygląda i jeździ się normalniesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamy wrzuciliśmy Ojcu te:
1K0 511 115 DE - 1x biała, 3x pomarańczowa, 1x brązowy - PR-1JA+0YJ
i wygląda, że jest OK, szczegółowych odległości Wam nie podam, ale poszło 4cm w górę, wreszcie wygląda i jeździ się normalniedargli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dargli@szkoda, mam nadzieję, że będzie u Ciebie OK. Zobacz stronę wcześniej na moje zdjęcie i kolory na sprężynie. U mnie w sedanie mam 375 mm na takich oryginalnych sprężynach.
[ Dodano: Wto 09 Paź, 12 21:51 ]
aaa, widzę już, że szarpiesz się z serwisem, ja kupiłem Lesjofors'a poza i mam nadzieję, że będzie git, tzn już jest więc...
z tym, że dla spokojności nie mierzę, wystarczy mi na oko i subiektywne odczucia :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Ostatnio byłem w ASO w związku z inną rzeczą i przy okazji odbierałem zamówione drobiazgi do samochodu... Podchodzę do człowieka od części a on do mnie, że mam dwa zamówienia. Zdziwiłem się, ale po chwili okazało się, że to są sprężyny, które wymieniali mi jakąś chwilę wcześniej tyle, że nie skasowali zamówienia z systemu :P Takim oto sposobem dowiedziałem się w końcu jakie sprężyny mi założyli (ludzie z serwisu nie byli w stanie powiedzieć co to było). Otóż numer tego co mi przysłała Skoda to:
1K0 511 115 BC
Co miałem wcześniej nie mam pojęcia ale samochód jak na razie stoi tak jak powinien - przebieg od wymiany 1.5kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftszkoda, A Ty to zamawiales w VWeju czy gdzies online ?? Bo moze do Skody jest inny dostawca niz do VW mimo ze to ten sam numer
przycinają już sukinsyny dosłownie na wszystkim...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
bishop, Bo to jest pol srodek :idea:
Zrozumcie ze te auta przed liftem nie mialy problemu z tylnym zawiasem - ja ciagle zastanawiam sie czy ta sama sprezyna (chodzi o numer i oznaczenie paskowe) dla Skody to jakis syf, a zrobiona dla VW jest dobra
W BXE 2006 z przelotem 250kkm na ori sprezynach i amorach mierzylem i wyszlo cos kolo 390mm. To ja tyle mam teraz na nowych springach :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft1K0 511 115 BC - 1x biała - PR-1JA+0YC - bez szans, to do pustego auta bylaby na dzis lipa, to sa najslabsze sprezyny.
Moze numer mial BG ?? Wtedy bardziej realne. Albo masz BC + wspomagajace
Załamka na maksa - serwis nawet na zleceniu magazynowym nie jest w stanie dać sensownej informacji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapo założeniu tych, które mówiłem (Lesjofors 1K0 511 115 DE), tylko nie z ASO
z pełnym zbiornikiem LPG, kołem i pustawym bakiem jest 405mm, i o to chodziło :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Zamieszczone przez szkodapo założeniu tych, które mówiłem (Lesjofors 1K0 511 115 DE), tylko nie z ASO
z pełnym zbiornikiem LPG, kołem i pustawym bakiem jest 405mm, i o to chodziło :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
akcja serwisowa wymiana spręzyn
dzisiaj odebrałem z salonu swojego nowego szkodnika o II fl po zatankowaniu zbiornika gazu do pełna można było zauważyć ze tylko przy jednym pełnym zbiorniku widać różnicę wysokości pomiędzy przodem a tyłem. Odrazu poinformowałem o tym sprzedawcę , nie zaprzeczył powiedział również ze dwa tygodnie temu dostali pismo na temat sprężyn. Z pisma tego wynika że skoda ogłosiła jakąś akcję naprawczą i będą one wymieniane na gwarancji. Dodał również zę koszt wymiany spręzy będzie pokrywał salon . Nie wiem jak to mam rozumieć zawsze sądziłem ze jesli jest ogłaszana akcja naprawcza to koszta napraw pokrywa producent czyli skoda.
Komentarz
-
Komentarz